Mijn Werktijd.

Na de LTS school ben ik bij Machine Fabriek D Van Opstal in Zevenbergen in het schooltje gaan werken/leren.

Daar heb ik mijn bémetal-diploma en las-diploma gevorderden gehaald.

Dit was het examen werkstuk voor mijn Bémetal-Diploma.Heeft nog jaren bij mijn ouders in de tuin gestaan. 🙂

Grotefoto-UOJ4SMLA

Zaal voetbal clubje van D van Opstal,staand rechts ben ik.

Grotefoto-8QQQKBTY

Maar ik wou vrachtwagen chauffeur worden,in de vakantietijd reed ik al met een chauffeur (Geert Wagtmans) mee van IntraMast,want dat was het bedrijf waar ik wilde gaan werken,net als mijn vader.

Dan mocht ik van die chauffeur op fabrieksterrein alleen de vrachtauto gaan lossen.

Grotefoto-KGFXXGQH

Ik was wel trots hoor,dat hij mij die mooie auto toe vertrouwde,ik had net mijn luxewagen rijbewijs,maar als klein kind reed ik al met hem mee,als vader en hij dezelfde kant opreden,zat ik alleen,anders zat ik met moeder,zus,ikke en vader in die kleine cabine.(DAF 2000 DO)

Grotefoto-ZJLKACV7

 Zo heb ik op 10 april 1979 mijn vrachtwagen rijbewijs gehaald en eind augustus ben ik als chauffeur begonnen bij AC Mulders in zevenbergen op een grote mercedes bestelbus.

In mijn vakantietijd reed ik toch weer met een chauffeur van IntraMast mee,ook al was ik zelf al chauffeur.

Grotefoto-AGULPGCQ

 Deze chauffeur (Maarten Saarloos) belde met de planner en vertelde dat hij mij bij had en dat ik al chauffeur was,hij liet mij het stuk rijden van afslag Sint-Job-in-‘t-Goor naar Nispen/Oud-Gastel en dat was een smal stuk,het zweet stond op mijn rug en in mijn handen en toen wij in Oud-Gastel aankwamen,moest ik gelijk bij de directeur komen,na de vakantie kan je bij ons beginnen op een autotransporteur,Jippy.

Op 28 augustus 1980 ben ik bij IntraMast begonnen als bijrijder op zo’n soort vrachtauto (Foto Hieronder) ,later toen ik alleen reed kreeg ik ook zo’n soort vrachtauto,die chauffeur die ervoor staat is mijn Ome Puk,die is verongelukt in Italie bij dit bedrijf.

Grotefoto-6XQGUFJL

 Ik heb daarna ook nog met een DAF 2300 gereden,die een collega in elkaar heeft gereden.

Grotefoto-SVCEP7PR

 Dit was er van over.

Dit was er van over.

En in 1988 kreeg ik een nieuwe Volvo FL7 met een Schaaropbouw,zodat ik 9 auto’s en ook 2 Trucks kon laden.

Grotefoto-NDI6AG6Q

 

Grotefoto-UTEYUYG6

 De Grand Sint Bernhard.

Grotefoto-ETEFVCGK

Met Tractoren vanuit Fabbrico(It)

Grotefoto-TZD47NAP

Na die Volvo FL7,heb ik een gele Mercedes gehad,eerst voor Nissan uitbestellen in Duitsland en toen in 1993 Jan de Rooij het bedrijf overnam,ben ik ermee naar Engeland gegaan om Ford/Iveco en DAF trucks laden en uitbestellen in Engeland of Schotland.

Grotefoto-CGJG8G8H

In de nacht dat Prinses Diana verongelukte zat ik op de boot naar Engeland en heb de begrafenis van haar beleefd,die dag zag je geen enkele auto op de weg en s’avonds toen ik in Langley (London-west) bij Iveco had geladen,heb ik de begrafenisroute gereden,lag helemaal vol met bloemen,jammer genoeg niet zichtbaar op de foto.Dit is de M1 van London naar Leeds,

Grotefoto-NDGUSNME

Toen ik in 1997 hoorde dat er een Volvo FL10 met slaapcabine vrij kwam heb ik vanuit Engeland meteen naar baas gebeld en gezegd,die auto is voor mij,ik maak de meeste weekende van allemaal.

Grotefoto-SWSIUVNC

En met deze auto heb ik daarna Engeland gereden en begin 1997,ben ik er Italie mee gaan rijden.

Tot maart 1998,toen moest ik de Volvo afgeven en kon ik een vrachtauto transporteur krijgen om naar Engeland te rijden.

Grotefoto-LNFTIQCD

 Ik moest altijd in Engeland als we terug moesten naar Nederland een vast maatje opladen en dan Piggyback,zoals de Engelse dat noemen,samen terug naar Nederland en dan moest die chauffeur altijd de achterkant van zijn opbouw omhoog zetten,reed hij de vrachtauto zo,dat het gewicht van de aanhanger op de achterste as stond,dus band staat niet op mijn hand,er zit zoveel ruimte tussen dat mijn hand er precies tussen paste.

Grotefoto-IW6IBMKN

 

Oplaadfoto’sGrotefoto-AWTZNYIZ

 

Grotefoto-MZGTW4YQ

Ik hield dit werk echt niet vol,veel te veel stress en maar weinig slapen,ging vanzelf fouten maken.

Bij DAF55 moest ik de cilinders van de motorwagen naar buiten schuiven en dat was ik vergeten,resultaat ik reed een cilinder kapot en bovenbrug viel op het chassis van onderste DAF55 chassis.

Grotefoto-HYQWOFVF

Grotefoto-MCFJGONQ

Engelse Planner en aangewezen maatje staan op de achtergrond te discusseren hoe we dit gaan oplossen.

Proberen met de brug van de vrachtauto van mijn maatje de mijne zien op te tillen,wat niet lukte,toen toch maar Pirtek gebeld en het hun laten oplossen.

Grotefoto-ZPZZXWLN

 

In Doncaster tractoren geladen voor Nederland.

Grotefoto-AJG8TMCF

Grotefoto-OSGHYRLO

 

In de boot nog wat foto’s maken.

Grotefoto-ND6YQRT3

 

Dit werk heb ik vol gehouden tot net na de vakantie,toen kreeg ik te horen dat WalonBNL met spoed een vrachtwagen transporteur chauffeur zochten,heb er gesolliciteerd en ben op 3 november 1998 bij WalonBNL begonnen,daarover in volgende hoofdstuk veel meer.